TAKAISIN

 

Hieronta on hyväksi toipilaiden lisäksi oikeastaan kaikille koirille. 

Kaikkien kanssa ei vain tarvitse käydä niin usein, jos kroppa pysyy hyvässä kunnossa eikä jumeja ole. 

Monilla vanhoilla koirilla ja kovassa treenikäytössä olevilla on kuitenkin usein hoitoa vaativia jumeja.

 

 

Hieronta 45-60min/40€

 

Vesiterapia (vain Turussa!) 30min/32€ tai 5krt/150€ tai 10krt/280€

 

Mynämäellä kotonani:

Minimäentie 9, Mynämäki (ajan voit varata puhelimitse, sähköpostilla) 

 

Turussa:

 Turun Koirafysion tiloissa (Lukkosepänkatu 6A)

Turun toimipisteeseen voit varata ajan myös netistä! TÄSTÄ

 

Olen valmistunut koirahierojaksi Tampereen koirahierojakoulusta kesäkuussa -13. Koulutus sisälsi perehtymisen anatomiaan ja fysiologiaan. 100h hierontatuntia. Useiden erialojen ammattilaisten luentoja. Eri lajeihin tutustumista. 

Syy miksi hain alalle opiskelemaan, on oma koirani Nipa, jonka myötä olen nähnyt miten paljon siitä voi olla apua ja helpotusta.

Kotonamme asustaa siis kaksi rottweiler urosta, Nipa ja Masi. Nipan terveyden kanssa on ollut suuria vastoinkäymisiä, mutta useat ristisideleikkaukset ja niiden jälkeiset kuntoutusprosessit ovat olleet myös erittäin opettavaisia. Vaikka eläinlääkäri korjaa ja hoitaakin koiran, niin omistajalla on suuri vastuu sen jälkeen kuntouttaa koira. Koira menee helposti jumiin kun se liikkuu varoen kipeää paikkaa.

Oheinen kuva on otettu Nipan vasemman takajalan polvesta toisen leikkauksen jälkeen. Kuvassa näkyy myös ensimmäisen leikkauksen arpi. Yleensä leikkauksia ei tarvita kuin yksi per polvi, mutta Nipalla oli huonoa onnea matkassa ja molemmat polvet jouduttiin leikkaamaan uudelleen. Vaikka kaikkien leikkauksien jälkeen Nipa on toipunut erittäin hyvin, on jaloissa nivelrikkomuutoksia, jotka eivät koskaan häviä vaan muuttuvat pikku hiljaa pahemmiksi ja alkavat vanhemmiten vaivaamaan. Tällöin hieronnasta on jälleen apua.

Nykyään Nipa on kuvassa näkyvässä kunnossa. Harrastuksiin kuuluu toko ja mejä. Suuretkaan kirurgiset toimenpiteet eivät siis välttämättä pistä koiraa eläkkeelle.

Esitelläkseni vielä itseni; olen Johanna Kuparinen. Aloitin Wirmon Vipeltäjien toiminnan 2006 lemmikki- sekä löytöeläinhoitolan muodossa. Vuonna 2008 pistin kuitenkin pillit pussiin ja hoitolassa toimii nykyään Päivin Karvaturrit. Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti, miten perheeltäni ehdin. Koirien lisäksi kotoa löytyy mies, tytär, neljä kissaa, kaksi kynsisammakkoa ja kaksi hevosta. Olen käynyt erilaisilla kursseilla ja luennoilla koiriin liittyen. BARF-ruokintaan olen perehtynyt Nipan kautta, kun hiivavaivat estivät nappulan syöttämisen. Koskaan ei voi tietää eläimistä liikaa, mutta vanha sanonta "tieto lisää tuskaa" pitää usein paikkansa. Tuskaa voi kuitenkin yrittää lievittää etsimällä keinoja, joilla voi auttaa asiassa.